Eight teams have been finalized for Champions trophy 2016

Last month it was feared about Pakistani cricket team that perhaps they could not play ICC champions trophy in England next year. After three consecutive success of Bangladesh in one day series, the possibility has been increased. All fears are allayed with the success in one day series against Sri Lanka and Pakistan has qualified as the last team to participate in 8 nation Champions trophy. ICC Champions trophy will be played last time next year. International Cricket Council ICC has decided 3 years ago to end Champions trophy for the test world cup 2017. It will be decided according to the world ranking for the test championship. Till December 2016, top 4 teams will qualify for the test championship 2017.  Test Championship was first decided to hold in 2014 but due to financial difficulties, ICC Champions trophy was already ended but it was decided to reorganize again in 2016. Pakistan is currently ranked on the third position. Pakistan has to play a test series against England in UAE in October and November while the series against India in December is not yet confirmed. The Pakistan chances are brighter to qualify for the test championship. Australia and South Africa are on the first and second position with 130 and 111 points. New Zealand, India and England are vigorously struggling with 97, 97, 99 points. Sri Lank and West Indies are almost out of the competition. The eight teams for Champions trophy in England next year are; Australia, India, New Zealand, South Africa, Sri Lanka, England, Bangladesh and Pakistan and these positions has been designed by ICC’s latest ranking. Perhaps, Pakistan’s position will become better than Bangladesh after the tri series against West Indies and Zimbabwe.


انگلينڊ ۾ 2016 چيمپينز ٽرافي جي لاءِ اَٺَ ٽيمن جو انتخاب مڪمل 

نيويارڪ: پاڪستاني ڪرڪٽ ٽيم جي بابت گذريل مھيني اھو اندازو لڳايو پيو وڃي ته شايد ايندڙ سال انگلينڊ ۾ آئي سي سي چيمپينز ٽرافي  نه کيڏي سگھي. بنگلاديش جي مسلسل ون ڊي سيريز ۾ ڪاميابي جي سبب اھو امڪان وڌيڪ وڌي ويو آھي ته سري لنڪا جي خلاف ون ڊي سيريز ۾ فتح سان گڏ تمام خدشا دور ٿي ويا آھن ۽ پاڪستان آخري ٽيم جي حيثيت سان چيمپينز ٽرافي  ۾ شرڪت ڪرڻ جو حق حاصل ڪري ورتو آھي. آئي سي سي چيمپينز ٽرافي ايندڙ سال آخري دفعو کيڏي ويندي. انٽرنيشنل ڪرڪٽ ڪائونسل ٽي سال پھريون 2017 ۾ ٽيسٽ ورلڊ ڪپ جي لاءِ چيمپينز ٽرافي  کي ختم ڪرڻ جو فيصلو ورتو آھي. چيمپينز ٽرافي شپ جي لاءِ به ورلڊ رينڪنگ جي حساب سان فيصلو ٿيندو. 31 ڊسمبر 2016 تائين 4 ٽاپ ٽيمون 2017  جون ٽيسٽ چيمپينز شپ جون اھل ٿينديون . ٽيسٽ چيمپينز شپ 2014 ۾ منعقد ڪرڻ جو فيصلو ڪيو ھو پر مالي مشڪلاتن جي سبب آئي سي سي چيمپينزٽرافي جيڪا پھريون ختم ڪئي وئي ھئي 2016 ۾ ان جي ڪرڻ جو ٻيھر فيصلو ڪيو ويو آھي. پاڪستان ھن وقت ست جولائي تائين ٽئين پوزِيشن تي آھي. ان آڪٽوبر نومبر ۾ انگلينڊ جي خلاف يواي اي ۾ ٽيسٽ سيريز کيڏڻي آھي جڏھن ته ڊسمبر ۾ انڊيا جي خلاف سيريز فلحال ڊاوانڊول آھي. پاڪستان جي لاءِ ٽيسٽ  چيمپينز  کي ڪواليفائي ڪرڻ جا امڪانات روشن تر آھن. آسٽريليا 130 ۽ جنوبي آفريقا 111 پوائنٽس سان پھرين ۽ ٻئين پوزيشن تي آھن. نيوزيلينڊ، انڊيا ۽ انگلينڊ 99,97,97 پوائنٽس سان گڏ ڀرپور جدو جھد ۾ مصروف آھن. سري لنڪا ۽ ويسٽ انڊيز تقريبن ھن ڊوڙ کان ٻاھر آھن. ايندڙ سال انگلينڊ ۾ چيمپينزٽرافي جي لاءِ اَٺَ ٽيمون آھن . آسٽريليا، انڊيا، نيوزيلينڊ، جنوبي آفريڪا، سريلنڪا، انگلينڊ، بنگلاديش ۽ پاڪستان. ترتيب آئي سي سي جي تازه رينڪنگ جي مطابق آھي جنھن ۾ 31 ڊسمبر تائين خاص تبديلي جي جو امڪان آھي. ممڪن آھي ته پاڪستان جي پوزيشن ويسٽ انڊيز ۽ زمبابوي سان ٽورنامينٽ کانپوءِ بنگلاديش کان بھتر ٿي وڃي.